Gå til indhold
LÆS OP | REN TEKST | SITEMAP |

HeaderNår forældre og børn er hinandens pårørende
30. januar 2017
PsykInfo Region Syddanmark tilbyder et gruppeforløb for forældre, som selv er ramt af psykisk sygdom, og som har et barn/børn med psykisk sygdom.
Forårskalenderen er klar
22. december 2016
Så er den nye kalender for foråret klar med mange spændende arrangementer. Kalenderen bliver sendt ud fredag den 6. januar, men den kan også ses her på hjemmesiden.
Torsdag den 2. marts - Bipolar lidelse
7. december 2016
Mani er en tilstand, hvor man er sygeligt opstemt, har øget hastighed af tanker og tale, overdreven stor selvtillid og er i høj aktivitet. Hvis man har haft flere manier, eller mindst en mani og en eller flere depressioner, kaldes tilstanden bipolar lidelse.
Tirsdag den 7. marts - Hvad er funktionelle lidelser - og hvordan behandles de?
6. december 2016
Om funktionelle lidelser, psykosomatik, hypokondri, helbredsangst og medicinsk uforklarede symptomer.
Onsdag den 15. marts - En af dem fra Fattiggården
5. december 2016
Danmarks Forsorgsmuseum har til huse i de tankevækkende rammer i Nordens bedst bevarede fattiggård. Her blev fortidens socialt sårbare placeret, kategoriseret og stigmatiseret, som 'en af dem fra Fattiggården'.
Onsdag den 15. marts - Når mobning bliver en krænkelse af selve livet
5. december 2016
Mobning er krænkende handlinger, som kan foregå åbent og direkte, eller skjult og indirekte. Direkte mobning kan være udskældning, overfusning eller underkendelse af personens arbejdsindsats. Skjult og indirekte mobning kan foregå i form af f.eks. mimik, hentydninger, sladder eller fratagelse af ansvar og arbejdsopgaver.
Onsdag den 15. marts - Mindfulness - opmærksomhed
5. december 2016
Mindfulness er mental træning i at være bevidst til stede i øjeblikket. Mindfulness er en særlig måde at være opmærksom på – en åben form for opmærksomhed.
Tirsdag den 21. marts - Angst og depressionsbehandling over nettet
4. december 2016
Foreløbige resultater viser, at internetpsykiatri giver lige så gode behandlingsresultater for borgere med depression og angst som traditionel terapi ansigt-tilansigt.
Onsdag den 22. marts - Informationsmøde i Psykiatrien
3. december 2016
Mange unge trives ikke på ungdomsuddannelserne og har måske psykiske vanskeligheder. Formålet med informationsmøderne er bl.a. at give deltagerne større kendskab til de konkrete tilbud, der findes i psykiatrien og ikke mindst være med til at understøtte dialogen mellem psykiatrien og ungdomsuddannelserne.
Torsdag den 23. marts - Tænder og psykofarmaka
2. december 2016
Det at have en psykisk sygdom kan betyde at tandsundheden forringes eller at tænderne i værste fald bliver ødelagt. Det skyldes bl.a., at noget medicin giver mundtørhed og dermed øget risiko for, at tænderne nedbrydes.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Teglgårdsparken 26, 5500 Middelfart | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk