Header

Link til Region Syddanmarks hjemmesideVellykket konference om unge og trivsel
2. december 2016
Tirsdag den 29. november i Vejle var ca. 90 deltagere samlet til en konference med fokus på unge og trivsel. Unge fra ungdomsuddannelserne samt undervisere, vejledere, skoleledere og politikere deltog på dagen.
Nyt landsdækkende site om mental sundhed for unge i alderen 13-20 år
9. august 2016
På Mindhelper.dk kan unge få viden og råd til at håndtere alt fra kærestesorger og mobning til depression og spiseforstyrrelser. Teamet bag Mindhelper knokler med at få sitet ud til de unge, men vil rigtigt gerne have din hjælp.
Tirsdag den 6. december - Angst
10. april 2016
Alle mennesker kender til angst i større eller mindre grad. Nogle opsøger endda følelsen, når de læser krimier eller dyrker ekstremsport. Angst er menneskets naturlige alarmberedskab, som sikrer os i farlige situationer. Det kan dog ske, at angsten bliver for voldsom. Dermed kan alarmberedskabet sættes i gang uden, der er egentlig fare, men blot ved tanken om fare.
Tirsdag den 6. december - ADHD hos voksne
9. april 2016
ADHD er en grundlæggende forstyrrelse i evnen til at være opmærksom. Lidelsen har længe været kendt hos børn, men flere voksne får også diagnosen i dag.
Onsdag den 7. december - MOTION & PSYKE: Du er, hvad du mærker
8. april 2016
Hvordan kommer man i gang med at bruge kroppen, hvis man lider af vrangforestillinger, der påvirker kropslig udfoldelse, eller hvis man føler sig slap og er uden initiativ?
Torsdag den 8. december - Dobbeltdiagnoser
7. april 2016
Hverken region eller kommune må afvise at behandle borgeren med henvisning til misbrug eller psykisk sygdom. Dette blev aftalt i en samarbejdsaftale mellem kommunerne og Region Syddanmark i efteråret 2014.
Onsdag den 14. december - Psykisk sygdom rammer ikke kun den enkelte - alle pårørende rammes
6. april 2016
Som en del af Region Syddanmarks Patient- og Pårørendepolitik tilbyder Psykiatrisk Afdeling Aabenraa løbende pårørendeundervisning. Det afholdes som en åben gruppe, hvor generelle temaer inddrages efterhånden, som de melder sig hos deltagerne.
Tirsdag den 3. januar - Internetpsykiatri og teknologier på vej i psykiatrien
5. april 2016
Telepsykiatri er bl.a. videokonference til behandlingssamtaler, internetprogrammer til selvhjælp, spil som supplement til anden behandling, apps til måling af følelsesmæssige tilstande og virtual reality til unge med psykisk sygdom.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Teglgårdsparken 26, 5500 Middelfart | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk