Gå til indhold
LÆS OP | REN TEKST | SITEMAP |

HeaderNy undersøgelse: Flere unge mistrives
7. marts 2018
Flere unge mistrives og stressniveauet er steget for næsten alle aldersgrupper, men i særlig grad for de unge kvinder. Det viser Region Syddanmarks nyeste sundhedsprofil af de syddanske borgere, som giver et unikt øjebliksbillede af syddanskernes sundhedstilstand.
Psykiatridage i Vejle
25. februar 2018
Psykiatrifonden inviterer til forårets Psykiatridage om autisme og ADHD hos voksne den 17. og 18. maj i DGI Huset i Vejle.
Torsdag den 19. april - Tvang i psykiatrien
21. februar 2018
Brugen af tvang på de psykiatriske afdelinger i Region Syddanmark går fortsat nedad. Flere initiativer ser ud til at virke, blandt andet indsatsen med bæltefrit afsnit. Men hvad er tvang egentlig – og hvorfor udøver man tvang i psykiatrien?
Onsdag den 25. april - ADHD
20. februar 2018
Temaaften om ADHD set fra både den faglige og personlige vinkel. 3 - 5 % af alle børn i Danmark har ADHD, men hos 2 - 3 % fortsætter problemerne ind i voksenlivet.
Torsdag den 26. april - Dobbeltbelastede: Misbrug og psykisk sygdom
19. februar 2018
Dansk forskning viser, at ca. 50 % af alle der har en psykisk sygdom også har et misbrug. Misbruget kan være et udtryk for, at den enkelte udvikler misbruget i forsøg på at lindre sine psykiske symptomer.
Tirsdag den 1. maj - Kan man dø af sorg?
3. februar 2018
Når en ældre person dør, går der ofte kort tid førend også den efterladte ægtefælle bliver syg, og måske endda dør. Dette fænomen kaldes “enke-effekten”.
Onsdag den 2. maj - Informationsmøde mellem Psykiatrien og ungdomsuddannelserne
1. februar 2018
Formålet med informationsmøderne er bl.a. at give deltagerne større kendskab til de konkrete tilbud, der findes i psykiatrien og ikke mindst være med til at understøtte dialogen mellem psykiatrien og ungdomsuddannelserne.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Teglgårdsparken 26, 5500 Middelfart | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk