Gå til indhold

HeaderLink til Region Syddanmarks hjemmesideLink til forsiden af Psykinfo

Velkommen til PsykInfopilARRANGEMENTERpilTirsdag den 19. september - Psykisk sygdom og misbrug - dobbeltdiagnoser

Tirsdag den 19. september - Psykisk sygdom og misbrug - dobbeltdiagnoser

Forskningen i Danmark viser, at ca. 50 % af alle psykisk syge har et misbrug. Misbruget er, når vi taler om dobbeltdiagnosticerede, et udtryk for, at den psykisk syge anvender misbruget til at behandle sine psykiske symptomer.

Dobbeltdiagnoser har været kendt siden begyndelsen af 90´erne, men der er stadig store udfordringer i den regionale psykiatri, den kommunale socialpsykiatri samt misbrugscentre i forhold til at tilbyde og tilrettelægge tilbud, som kan støtte gruppen af borgere med både en psykiatrisk diagnose og en misbrugsdiagnose. Derfor har man valgt at ansætte forløbskoordinatorer i Region Syddanmark, som har opgaven at koordinere et forløb med persongruppen, som både har en psykiatrisk lidelse og et misbrug, så de ikke risikerer at havne imellem to instanser. Else Aagård og Mirnes Catovic er ansat som forløbskoordinatorer i det sønderjyske. De vil fortælle om deres arbejde og dele ud af deres erfaringer.

Sted Sønderborg Bibliotek, Kongevej 19, 6400 Sønderborg

Tid 19.00 - 21.00 / Hent plakat

Tilmelding PsykInfo Region Syddanmark 99 44 45 46 eller Tilmelding

Arrangør PsykInfo Sønderborg


Siden er sidst opdateret 20-9-2017

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Teglgårdsparken 26, 5500 Middelfart | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk