Gå til indhold

HeaderLink til Region Syddanmarks hjemmesideLink til forsiden af Psykinfo

Velkommen til PsykInfopilARRANGEMENTERpilOnsdag den 20. februar - Dopamin og forventningens glæde ved ludomani

Onsdag den 20. februar - Dopamin og forventningens glæde ved ludomani

Omkring 10.000 danskere er ramt af ludomani, og tallet har været stigende de seneste 10 år. Stoffet dopamin spiller en central rolle i forbindelse med ludomani og kan være med til at forklare, hvorfor personer med ludomani bliver ved med at spille – også selvom de taber.

Jakob Linnet er dr.med., ph.d., autoriseret psykolog og leder af Ludomaniklinikken på Odense Universitetshospital. Han har skrevet doktordisputats om “Dopaminergic Dysfunctions in Gambling Disorder”, og vil gennemgå centrale mekanismer ved dopamin og afhængighed, herunder at: dopamin forstærker den forventede belønning snarere end den faktiske belønning; dopaminfrigørelse i hjernen er forbundet med øget spændingsoplevelse hos personer med ludomani, og dopaminfrigørelse er forbundet med risikofyldte valg hos personer med ludomani.

Endvidere kommer Jakob Linnet ind på, hvilke behandlingsmæssige konsekvenser dopaminsystemet har for behandlingen af ludomani.

Sted Stoppestedet, Sjællandsgade 46 st., 7000 Fredericia

Tid 19.00 - 21.00 - Hent plakat

Tilmelding PsykInfo Region Syddanmark 99 44 45 46 ellerTilmelding 

Arrangør PsykInfo Region Syddanmark


Siden er sidst opdateret 21-2-2019

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk