Gå til indhold

PsykInfo - Psykiatrisk InformationscenterTil forsiden

Velkommen til PsykInfopilARRANGEMENTERpilNOVEMBER 2019pilTirsdag den 5. november - Funktionelle lidelser hos børn og unge: Når kroppen siger fra

Tirsdag den 5. november - Funktionelle lidelser hos børn og unge: Når kroppen siger fra

Mange børn og unge oplever fysiske symptomer som mavepine, hovedpine, ondt i kroppen eller træthed i deres hverdag. Ofte kan lægerne ikke finde en enkel fysiologisk forklaring på symptomerne. Når denne type symptomer påvirker barnets funktionsniveau og medfører skolefravær og påvirkning af fritidslivet, så kan der være tale om en funktionel lidelse.

Speciallæge, ph.d. Ditte Hulgaard, Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, vil på denne temaaften fokusere på funktionelle lidelser hos børn og unge. Hvad er en funktionel lidelse egentlig, hvorfor bliver nogle børn og unge ramt af en funktionel lidelse, og hvad skal der til for, at de kan vende tilbage til et almindeligt ungdomsliv?

Ved funktionelle lidelser giver det ikke mening med en skarp adskillelse mellem krop og psyke. Børn og unge med svære funktionelle lidelser har behov for en tværfaglig indsats fra både børneafdelingen og børne- og ungdomspsykiatrien.

Sted Auditoriet, Psykiatrisk Afdeling Odense, indgang 220 A (store p-plads ved OUH), J.B. Winsløws Vej 18, 5000 Odense

Tid 19.00 - 21.00 / Hent plakat

Tilmelding PsykInfo Region Syddanmark 99 44 45 46 eller Tilmelding 

Arrangør PsykInfo Odense


Siden er sidst opdateret 6-11-2019

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk