Gå til indhold

PsykInfo - Psykiatrisk InformationscenterTil forsiden

Velkommen til PsykInfopilARRANGEMENTERpilNOVEMBER 2019pilTorsdag den 28. november - Spiseforstyrrelsen tvangsoverspisning (BED)

Torsdag den 28. november - Spiseforstyrrelsen tvangsoverspisning (BED)

BED er en spiseforstyrrelse og kaldes på dansk tvangsoverspisning. Tvangsoverspisning er karakteriseret ved, at man mister kontrollen over maden og indenfor kort tid spiser store mængder mad. Overspisningen er forbundet med skyld og skam.

Personer, der lider af BED, er ofte overvægtige, har nedsat livskvalitet og er psykisk forpinte. BED er en underbelyst lidelse på trods af, at det anslås, at op mod 50.000 danskere i alderen 15-45 år lider af tvangsoverspisninger.

Diætist Tove Kvist, Lokalpsykiatri Brørup, fortæller om BED og behandlingen, som består af  samtaleterapi, hvor der er fokus på at lære at tage kontrollen tilbage. Der arbejdes med eksternalisering, hvor det handler om at sortere tankerne og få sat spiseforstyrrelsen til vægs, så man selv styrer de valg, man gør sig.

Der vil være en personlig beretning om tvangsoverspisning ved EN AF OS-ambassadør Susan Peyk.

Sted Esbjerg Bibliotek, Storm P-Salen, Nørregade 19, 6700 Esbjerg

Tid 19.00 - 21.00 / Plakat

Tilmelding PsykInfo Region Syddanmark 99 44 45 46 eller Tilmelding 

Arrangør Bedre Psykiatri Esbjerg/Fanø/Vejen og PsykInfo Esbjerg/Brørup/Varde


Siden er sidst opdateret 13-11-2019

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk