Header

Link til Region Syddanmarks hjemmesideEfterårskalenderen er klar
10. august 2016
Så er den nye kalender for efteråret klar med mange spændende arrangementer. Kalenderen bliver sendt ud fredag den 12. august, men den kan også ses her på hjemmesiden.
Nyt landsdækkende site om mental sundhed for unge i alderen 13-20 år
9. august 2016
På Mindhelper.dk kan unge få viden og råd til at håndtere alt fra kærestesorger og mobning til depression og spiseforstyrrelser. Teamet bag Mindhelper knokler med at få sitet ud til de unge, men vil rigtigt gerne have din hjælp.
Unges bud på bedre trivsel
8. august 2016
I rapporten "Unges bud på bedre trivsel" fortæller elever fra 20 af Region Syddanmarks produktionsskoler, erhvervsskoler og gymnasiale uddannelser om de problematikker, som sætter de unges mentale trivsel under pres i hverdagen.
Lørdag den 1. oktober - De frivillige foreningers dag
21. juli 2016
PsykInfo Svendborg bakker op om det kæmpe arbejde, de frivillige foreninger udfører. Det gør vi blandt andet ved at være en del af den stand, som foreningerne Bedre Psykiatri og SIND har på Torvet i Svendborg.
Tirsdag den 4. oktober - At leve et langt liv med skizofreni
20. juli 2016
Det er kun mindretallet af mennesker med skizofreni, som når at leve til høj alder. Den gennemsnitlige forventede levetid er nemlig 15-20 år kortere end den almene befolknings. Dette skyldes primært fysiske lidelser, som hjertekar- og lungesygdomme.
Onsdag den 5. oktober - Psykisk sygdom rammer ikke kun den enkelte - alle pårørende rammes
19. juli 2016
Som en del af Region Syddanmarks Patient- og Pårørendepolitik tilbyder Psykiatrisk Afdeling Aabenraa løbende pårørendeundervisning. Det afholdes som en åben gruppe, hvor generelle temaer inddrages efterhånden, som de melder sig hos deltagerne.
Onsdag den 5. oktober - SØVN & PSYKE: Konkrete tips til en bedre søvn
19. juli 2016
Foredraget sætter fokus på søvnens betydning og giver deltagerne fif med hjem til hovedpuden og til at styrke den mentale sundhed.
Torsdag den 6. oktober - Informationsmøde i psykiatrien
18. juli 2016
Mange unge trives ikke på ungdomsuddannelserne og har måske psykiske vanskeligheder. Formålet med informationsmøderne er bl.a. at give deltagerne større kendskab til de konkrete tilbud, der findes i psykiatrien og ikke mindst være med til at understøtte dialogen mellem psykiatrien og ungdomsuddannelserne.
Torsdag den 6. oktober - Videostøtten - virtuel støtte til borgerne
18. juli 2016
Endnu en mulighed i det pædagogiske, socialfaglige arbejde med psykisk sårbare. I Esbjerg og Vejen Kommuner er videostøtten blevet et supplement for psykisk sårbare borgere i kontakten til Socialpsykiatrien.
Torsdag den 6. oktober - NATUR & PSYKE: Svampetur i Sdr. Stenderup Midtskov
18. juli 2016
For mange mennesker kan det være afstressende og helbredende at opholde og bevæge sig i naturen. Humøret, stemningen og følelserne bliver påvirket og det giver øget livskvalitet.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Teglgårdsparken 26, 5500 Middelfart | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk