Skip til primært indhold

Don't Fear the Weird - en filmfestival med spot på psykisk sårbarhed

Ses vi mandag den 10. oktober i Vejle?

Psykisk sygdom og sårbarhed danner rammen om filmfestivalen Don't Fear the Weird, som sætter fokus på livet med psykisk sygdom i håbet om at give et større kendskab og viden om psykiske lidelser og vise, at psykiske lidelser også kan indeholde nye muligheder, og at håbet og livsgnisten ikke er slukket.

Don’t Fear the Weird omfavner det skæve sind

Film kan få os til at grine og græde, til at undres og glædes – og til at måbe og håbe. Gennem oplevelserne på det store lærred vil filmfestivalen Don't Fear the Weird vise nuancerne i livet med psykisk sygdom og skabe rum for dialog og nysgerrighed – sat i spil af foredrags- og oplægsholdere, der selv har oplevet at have psykisk sygdom tæt inde på livet.

Vi skaber et rum, hvor åbenhed, nuancer, ny viden og et opgør med tabuer om psykisk sygdom er i fokus.

Program:

Kortfilm lavet af HF studerende:

I tre film sætter de studerende fokus på, hvad der giver trivsel for dem eller hvad der hjælper dem, hvis de slås med psykisk sårbarhed eller psykisk sygdom.

Kortfilm lavet af EN AF OS-ambassadører:

I en række brugerfilm fortæller ambassadørerne om deres erfaringer med at komme sig fra psykisk sygdom. Fokus er særligt på håb, styrke og vendepunkter.

Dokumentarfilmen "Freddy til Fælles":

En film om to unge mennesker, der en nat i 2013 fik en ualmindelig barsk afslutning på ungdommen. Anette og Andreas mistede den nat deres bedste ven Freddy.
Producer Kim Søgård og Instruktør Tue Skals vil præsentere filmen.

Praktiske oplysninger:

Der vil være pauser undervejs, hvor man kan købe mad og drikke.

Tidspunkt: Mandag den 10. oktober kl. 16.30 - 20.30
Sted: Domus, sal 2, Ved Sønderåen 1, 7100 Vejle

Filmfestivalen er en del af VidUnderlig-ugen, som vi afholder i samarbejde med Kultur & Sundhed, Vejle Kommune samt Ungeuniverset.

Arrangementet er gratis og tilmelding kan ske online eller via telefon 99 44 45 46.

Klik her og tilmeld dig arrangementet
APPFWU02V