Dette er tekstversionen af Velkommen til PsykInfo
Klik her for at komme til den grafiske version af Velkommen til PsykInfo

Om sitet - Læs op - Sitemap


Velkommen til PsykInfoForårskalenderen er klar
22. december 2016
Så er den nye kalender for foråret klar med mange spændende arrangementer. Kalenderen bliver sendt ud fredag den 6. januar, men den kan også ses her på hjemmesiden.
Mandag den 27. marts - Pårørendecafé: PTSD
30. november 2016
I pårørendecaféen vil der blive mulighed for at træffe ligesindede og få mere at vide om de dilemmaer, man kommer til at være i som nærmeste pårørende.
Torsdag den 30. marts - Selvstigma
29. november 2016
Vil du arbejde med egen stigmatisering af din psykiske lidelse? Kom til workshoppen i Vejle den 30. marts 2017
Onsdag den 29. marts - FILM & PSYKE: Nøgle Hus Spejl
29. november 2016
Ghita Nørby spiller hovedrollen som den viljestærke Lily i filmen, der giver et virkelighedstro indblik i livet på et plejehjem, men samtidig er en fortælling om vanskelig kærlighed i tilværelsens sidste år.
Tirsdag den 4. april - FILM & PSYKE: Nøgle Hus Spejl
28. november 2016
Ghita Nørby spiller hovedrollen som den viljestærke Lily i filmen, der giver et virkelighedstro indblik i livet på et plejehjem, men samtidig er en fortælling om vanskelig kærlighed i tilværelsens sidste år.
Tirsdag den 4. april - Brug af videokonsultationer i hjemmebehandling af ældre med depression
27. november 2016
Telepsykiatri dækker over brugen af digitale værktøjer som apps, videokonsultationer, virtuel reality, spil mm. til diagnosticering, behandling og opfølgning af psykiatriske lidelser.
Onsdag den 5. april - Ensomhed - hvad er det?
26. november 2016
Alt for mange mennesker går rundt med en oplevelse af at være ensomme. Ifølge WHO (Verdenssundhedsorganisationen) er ensomhed blandt de absolut største trusler mod et godt liv med en god mental sundhed.
Torsdag den 6. april - Bipolar lidelse: Behandling, mestring og forebyggelse af tilbagefald
25. november 2016
Mennesker med bipolar lidelse (tidligere kaldet maniodepressiv sygdom) har en tendens til at svinge mellem maniske og depressive episoder. Sygdommen rammer ca. 1-2 % af befolkningen og optræder lige hyppigt hos kvinder og mænd.
Torsdag den 20. april - Musik, bevægelse og kommunikation i samarbejde med svage borgere
24. november 2016
Musik fremmer en helhedsoplevelse hos mennesket, fordi den aktiverer forskellige områder af hjernen på samme tid. Samtidigt aktiverer musik et netværk af områder i hjernen, som bidrager til følelser af opstemthed og behag samt produktionen af dopamin.
Tirsdag den 25. april - Kroppen husker
23. november 2016
Kropsterapi vinder mere og mere indpas i den psykiatriske behandling som supplement til de mere ordinære terapiformer. I kropsterapi arbejdes der med kropsbevidsthed samt styrkende og samlende øvelser og afspænding.
Tirsdag den 25. april - PTSD
23. november 2016
De fleste, som har været udsat for traumatiske oplevelser, oplever symptomer i dagene og ugerne som følger. Egentlig PTSD er dog langt sjældnere. De fleste undersøgelser tyder på, at ca. 8 % af mænd og 20 % af kvinder, der har haft en traumatisk oplevelse udvikler PTSD, og at ca. en tredjedel af disse igen udvikler den kroniske form.

 


Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk