Dette er tekstversionen af Børn & Unge
Klik her for at komme til den grafiske version af Børn & Unge

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Børn & Unge


Børn og unge som pårørende

Når en forælder bliver ramt af psykisk sygdom medfører det en lang række spørgsmål hos barnet eller den unge. Rigtig mange bliver bekymrede over ikke at vide, hvad der foregår. Barnet eller den unge kan ikke forstå, hvorfor forælderen opfører sig anderledes og har ændret adfærd. Deres bekymringer kan blive så belastende, at de f.eks. begynder at trække sig fra fælleskaber, fungerer dårligere i skolen eller udvikler tanker om, at de er skyld i forælderens sygdom, og at de skal være hjælper og omsorgsperson for den syge.

I PsykInfo har vi forskellige tilbud til familier, hvor forælderen har en psykisk sygdom.

Se mere i menuen til venstre

Unge og mental trivsel på folkeskoler, efterskoler og ungdomsuddannelser

PsykInfo tilbyder undervisere, vejledere, mentorer og ledere på folkeskoler, efterskoler og ungdomsuddannelser m.fl. undervisning og sparring inden for trivsel og mental sundhed. Tilbuddene indgår i Region Syddanmarks særlige fokus på at styrke de unges mentale trivsel.

Se mere i menuen til venstre

Når mit barn ikke trives

Der kan være mange grunde til at ens barn ikke trives, og det kan vise sig på flere forskellige måder. Er man som forældre bekymret skal man søge hjælp. Hjælpen kan findes på skolen, hos egen læge, i den kommunale forvaltning og Børne- og ungdomspsykiatrien. Derudover findes der forskellige rådgivningslinjer man som forældre også kan kontakte.
 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk