Dette er tekstversionen af Pårørende- og patientforeninger
Klik her for at komme til den grafiske version af Pårørende- og patientforeninger

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Pårørende- og patientforeninger


ADHD-foreningen 
Foreningens formål er at virke til gavn for mennesker med ADHD og deres pårørende. På hjemmesiden er der information om ADHD, en oversigt over aktiviteter i de enkelte lokalforeninger i landet, samt litteraturliste. Hjemmesiden henviser til en del andre sider på nettet om ADHD, herunder en del udenlandske.Alzheimerforeningen
Alzheimerforeningen er en forening for alle der er berørt af demens eller Alzheimers sygdom. På hjemmesiden er der information om foreningen og dens aktiviteter. Derudover indeholder siden information om demens, henvisning til litteratur samt gode råd til pårørende. 
   

Angstforeningen
Foreningen arbejder for at udbrede kendskabet til og forståelsen for angstlidelser, stress og fobi. På hjemmesiden findes information om de forskellige angstlidelser, publikationer udgivet af Angstforeningen kan downloades og oversigt over lokale grupper. Foreningens tidsskrift er kun tilgængeligt for  medlemmer.
 


Autisme foreningen
Foreningen er en interesseorganisation for pårørende til mennesker med autisme og asperger syndrom. Foreningen har til formål at skabe de bedst mulige vilkår for mennesker med autisme og asperger syndrom. På hjemmesiden henvises til tilbud i de enkelte amter samt til netværksgrupper rundt om i landet. Foreningen har deres eget medlemsblad. Ældre nummer kan downloades fra siden. 
   

Bedre Psykiatri 
Bedre Psykiatri er en landsforening for pårørende til sindslidende. Bedre Psykiatris formål er at forbedre samfundets indsats for psykisk syge og sårbare mennesker. På hjemmesiden gives information om foreningen og dens lokalforeninger og aktiviteter. Bedre Psykiatri har en telefonrådgivning. desuden udgiver foreningen informationsmateriale og medlemsblad, som kan bestilles via nettet eller læses på siden. 
 


Borderlineforeningen
Forening for mennesker med borderline og deres pårørende. På hjemmesiden er adgang til information om borderline og foreningens nyhedsbrev. Som registreret bruger af siden er der adgang til 'borderchat' 
 


Depressionsforeningen
Depressionsforeningens hjemmeside. Depressionsforeningen støtter depressions- og angstramte og deres pårørende. Depressionsforeningen har telefonrådgivning og udgiver materiale om depression. 
 


Efterladte efter selvmord
Foreningen arbejder for at sikre hjælp og støtte til pårørende og andre der berøres af selvmord. På hjemmesiden kan man læse om foreningen, krisehjælp, personlige beretninger og foreningens nyhedsbrev.   
 


Galebevægelsen
Galebevægelsen blev dannet af en gruppe psykiatribrugere i 1979. Foreningen har et kritisk forhold til den etablerede psykiatri, vil afprivatisere psykisk sygdom samt påvise og forebygge sygdomsskabende faktorer i samfundet. Galebevægelsen udgiver tidsskriftet Amalie. Det er muligt at skrive et indlæg, som bliver lagt ud på hjemmesiden.
 


HSP Foreningen
Hjemmeside for HSP Foreningen (foreningen for sensitive mennesker).
 


Landsforeningen af Patientrådgivere
Hjemmesiden er et sammendrag af foreningens håndbøger. Desuden mulighed for at læse artikler fra deres tidsskrift LPD-avisen.
 

LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade
Landsforeningens overordnede formål er at give støtte, rådgivning og information til personer, der er ramt af en spiseforstyrrelse samt til pårørende og andre interesserede. Foreningen har telefonrådgivning og rådgivning på nettet. Foreningen udgiver informationsmateriale om spiseforstyrrelser samt medlemsbladet LMS Nyt.
   

LAP - Landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere
Landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere. På hjemmesiden informeres der om foreningen. LAP udgiver et tidsskrift LAP Medlemsbladet, artiklerne fra ældre numre kan ses på hjemmesiden. På hjemmesiden findes links til en række andre institutioner inden for psykiatrien. Desuden er det muligt at deltage i LAP Debatten.
 
 


Nefos
Netværk for selvmordsramte i Danmark. Henvender sig til både efterladte, pårørende og selvmordstruede.
 


OCD-foreningen
OCD foreningens hjemmeside med information om foreningen og om OCD. Siden henviser til litteratur om emnet samt links til OCD foreninger i andre lande. Andre links henviser til OCD sider lavet af private personer. 
 


Det Sociale Netværk
PsykiatriNetværket er et netværk bestående af 14 organisationer på psykiatriområdet.
   

Sind
Landsforeningen SIND arbejder for at skabe større forståelse og tolerance for mennesker med psykiske problemer og sygdomme samt deres pårørende. På hjemmesiden er der ud over information om SIND, information om SINDs aktiviteter og SINDs rådgivning. SIND udgiver en del informationsmateriale som kan bestilles over nettet. SIND har også en brevkasse og det debatforum på hjemmesiden.
 

 
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk