Gå til indhold
SITEMAP |
Logo og navnetræk for PsykInfo i Region Syddanmark samt kastanjer og efterårsblade fra træerne i midtenTil forsiden

 Efterårskalenderen er klar
9. juli 2020
Så er den nye kalender for efteråret klar med en masse spændende arrangementer. Kalenderen bliver sendt ud i midten af august, og kan også ses her på hjemmesiden. Tilmeldingen åbner den 3. august.
Åben rådgivning starter op i lokalpsykiatrien igen
3. juni 2020
Vi vender tilbage til den åbne rådgivning rundt omkring i lokalpsykiatrierne fra torsdag den 4. juni. Vi ser frem til at møde jer ude lokalt igen.
Tirsdag den 27. oktober - Compassion: Lær at leve med svære følelser
10. maj 2020
Compassion-træning handler om at blive opmærksom på, at man selv eller en anden oplever noget svært og mærker et ønske eller motivation til at lindre den lidelse. Compassion-træningen giver os redskaber til at rumme de svære følelser, som vi alle oplever.
Torsdag den 29. oktober - Stemmehøring
9. maj 2020
Ca. 2 - 4 % af befolkningen hører stemmer. De fleste lever med det som en ekstra dimension i deres liv, men nogle plages og generes voldsomt af stemmerne. Det er muligt at lære, hvordan man kan mestre stemmerne, så de bliver til at leve med – eller måske helt forsvinder.
Torsdag den 29. oktober - Spiseforstyrrelser
8. maj 2020
En spiseforstyrrelse er en psykisk lidelse, der er kendetegnet ved et usundt forhold til mad, krop og vægt. Omkring 1 - 2 % af den danske befolkning lider af en spiseforstyrrelse.
Tirsdag den 3. november - Depression
7. maj 2020
Depression er en psykisk sygdom. Den viser sig ved, at man er vedvarende nedtrykt, har nedsat lyst og interesse, nedsat energi og er mere træt end normalt. Det anslås at 3-5 % af den danske befolkning har depression.
Onsdag den 4. november - Unge og stoffer
6. maj 2020
Mange unge i Danmark har prøvet at drikke sig fulde eller ryge hash. For nogle udvikler det sig efterfølgende til et mere varigt forbrug eller overforbrug med problemer i forhold til at kunne klare hverdagen, skolen, uddannelse og venskaber.
Torsdag den 5. november - KONFERENCE: Pårørende som ressource - men hvordan
5. maj 2020
Inddragelse af pårørende lyder enkelt, men er det ikke altid i praksis - det viser flere undersøgelser af pårørendes oplevelser. Er vi som professionelle godt nok klædt på fagligt til at kunne inddrage de pårørende til værdi for vores borgere? Og gør vi det systematisk?
Tirsdag den 10. november - Hjernen og psykiske belastninger
4. maj 2020
Oplever du problemer med at huske? Har du svært ved at have overblik? Svært ved at koncentrere dig? Så har du måske kognitive vanskeligheder. Kognitive vanskeligheder kan afhjælpes på forskellige måder, bl.a. gennem gode rutiner og vaner.
Torsdag den 12. november - Compassion: Pas på dig selv, når du er pårørende
3. maj 2020
Compassion defineres som en åbenhed overfor egen og andres lidelse samt et dybfølt ønske om både at lindre og forebygge.
Onsdag den 18. november - Demens
2. maj 2020
Ca. 80.000 danskere er ramt af demenssygdomme, som påvirker evnen til at fungere i hverdagen. Det kan blive svært at huske, udføre kendte opgaver, finde vej og være sammen med mange mennesker.
Tirsdag den 1. december - Fakta og fordomme om psykiske sygdomme
1. maj 2020
Sensationsprægede overskrifter og historier i medierne om patienter i psykiatrien er med til at skabe fordomme om psykisk sygdom. Hvordan skaber vi debat og dialog på en konstruktiv måde, som er med til at afstigmatisere?
Onsdag den 2. december - Stemmehøring
30. april 2020
Ca. 2 - 4 % af befolkningen hører stemmer. De fleste lever med det som en ekstra dimension i deres liv, men nogle plages og generes voldsomt af stemmerne. Det er muligt at lære, hvordan man kan mestre stemmerne, så de bliver til at leve med – eller måske helt forsvinder.
Lån en levende bog
18. juni 2019
"Lån en levende bog" består en gruppe af EN AF OS-ambassadører, som hver repræsenterer en bog. Dette betyder, at man kan låne en levende bog, mennesket fra bogen, og stille alle de spørgsmål, der gerne dukker op, når man sidder og læser en spændende bog.

PsykInfo | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk | Tilgængelighedserklæring