Gå til indhold
LÆS OP | REN TEKST | SITEMAP |

PsykInfo - Psykiatrisk InformationscenterTil forsidenEfterårskalenderen er klar
6. august 2019
Så er den nye kalender for efteråret klar med en masse spændende arrangementer. Kalenderen bliver sendt ud i midten af august, og kan også ses her på hjemmesiden.
Onsdag den 28. august - NATUR & PSYKE: Natur på hjernen på Marbækgård
5. august 2019
Vi sætter fokus på, hvordan naturen kan bruges i behandlingen af mennesker med sygdom eller psykiske lidelser, som f.eks. skizofreni, angst og depression
Søndag den 1. september - En sindssyg god søndag
4. august 2019
For 4. år i træk inviteres der til ”en sindssyg god søndag” i Teglgårdsparken – det tidligere sindssygehospital - i Middelfart. Dagen afholdes i forbindelse med Trekantområdets Kulturuge.
Tirsdag den 3. september - Bipolar lidelse - ikke kun et spørgsmål om at være oppe eller nede
3. august 2019
Bipolar lidelse er en psykisk sygdom, der er karakteriseret ved, at man har episoder med alvorlige svingninger i stemningsleje og energiniveau, hvor der både forekommer maniske og depressive episoder. Sygdommen blev tidligere kaldt maniodepressiv sygdom.
Onsdag den 4. september - Seksuelle overgreb i barndommen
2. august 2019
Seksuelle overgreb i barndommen trækker mange spor ind i voksenlivet. Der er både sket et fysisk og psykisk overgreb: kroppens grænser bliver invaderet, samtidig med at der sker et brud på den grundlæggende tillid hos barnet.
Onsdag den 4. september - Unge, angst og uddannelse
1. august 2019
Psykisk sygdom og mistrivsel forekommer i stigende grad hos børn og unge. En undersøgelse foretaget af Sundhedsstyrelsen i 2017 viste, at inden for de seneste 14 dage havde 12,8 % kvinder og 6,1 % mænd i alderen 16 – 24 år været meget generet af ængstelse, nervøsitet, uro og angst.
Torsdag den 5. september - PTSD kan ramme alle
31. juli 2019
Posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) er en forsinket stressreaktion på svær psykisk belastning. Den voldsomme hændelse, man har været udsat for, resulterer i et uforholdsmæssigt højt stressniveau eller alarmberedskab. Belastningen kan komme fra en særlig svær begivenhed, man selv har været involveret i eller vidne til.
Torsdag den 5. september - Når angst og tvang overtager hverdagen: OCD hos unge
30. juli 2019
OCD er en psykiatrisk lidelse, der involverer angst og tilbagevendende bekymringer samt tvangsritualer. 1-2 % af alle børn og unge rammes af lidelsen, som kan have negativ indvirkning på den pågældendes mulighed for at fungere i hverdagen og påvirke resten af familien.
Lørdag den 7.9. og søndag den 8.9. - Stafet For Livet
29. juli 2019
Stafet For Livet er et stort arrangement i form af en stafet, der sætter fokus på kræftsagen og hvordan det er at være kræftpatient eller pårørende 24 timer i døgnet.
Onsdag den 11. september - NATUR & PSYKE: Svampetur i Marbæk Plantage
28. juli 2019
Forskning viser, at når vi opholder os i naturen, så gavner det både vores fysiske og psykiske helbred. Naturen giver os en pause fra alle de indtryk, muligheder og valg, som findes i vores almindelige dagligdag.
Onsdag den 11. september - PTSD
28. juli 2019
Posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) er en forsinket stressreaktion på svær psykisk belastning. Den voldsomme hændelse, man har været udsat for, resulterer i et uforholdsmæssigt højt stressniveau eller alarmberedskab.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk