Gå til indhold
LÆS OP | REN TEKST | SITEMAP |
PsykInfos logo med tulipaner i midtenTil forsidenPsykInfo er lukket for personligt fremmøde, men vi kan som altid træffes på telefon 99 44 45 46
11. marts 2020
Pga. den aktuelle situation med coronavirus holder PsykInfo lukket for personligt fremmøde til og med mandag den 13. april. Vi tilbyder som altid rådgivning over telefon 99 44 45 46 og besvarer mails på psykinfo@rsyd.dk
OBS: PsykInfo´s arrangementer og åbne rådgivninger i lokalpsykiatrien er aflyst indtil den 13. april
10. marts 2020
For at begrænse mulig spredning af coronavirus er alle PsykInfo’s offentlige arrangementer samt åbne rådgivninger i lokalpsykiatrien aflyst til og med mandag den 13. april.
Onsdag den 15. april - Fakta og fordomme om psykiske sygdomme
9. december 2019
Sensationsprægede overskrifter og historier i medierne om patienter i psykiatrien er med til at skabe fordomme om psykisk sygdom. Hvordan skaber vi debat og dialog på en konstruktiv måde, som er med til at afstigmatisere?
Torsdag den 16. april - Alkohol/dobbeltdiagnose
9. december 2019
Dansk forskning viser, at ca. 50 % af alle der har en psykisk sygdom også har et misbrug. Misbruget kan være et udtryk for, at den enkelte udvikler misbruget i forsøg på at lindre sine psykiske symptomer.
Tirsdag den 21. april - Unge og stoffer
9. december 2019
Mange unge i Danmark har prøvet at drikke sig fulde eller ryge hash. For nogle udvikler det sig efterfølgende til et mere varigt forbrug eller overforbrug med problemer i forhold til at kunne klare hverdagen, skolen, uddannelse og venskaber.
Onsdag den 22. april - De tavse børn: Selektiv mutisme hos børn
9. december 2019
Selektiv mutisme er en tilstand, hvor børn har normale talefærdigheder i visse situationer, typisk hjemme, mens de i andre situationer er stumme. Det er en gruppe af børn, som er i stor risiko for at blive overset, og som det er vigtigt at have viden om og forståelse for.
Onsdag den 29. april - Skizofreni
9. december 2019
Skizofreni er en psykisk sygdom, som har stor indflydelse på den enkeltes og de pårørendes hverdag. Sygdommen påvirker ens tænkning, tolkning af sanseindtryk og følelsesliv.
Torsdag den 30. april - Skizofreni
9. december 2019
Skizofreni er en alvorlig psykisk sygdom. Den kendetegnes ved omfattende og karakteristiske ændringer i den måde, man tænker på, tolker sanseindtryk og sit følelsesliv.
Onsdag den 6. maj - Stemmehøring
7. december 2019
Ca. 2 - 4 % af befolkningen hører stemmer. De fleste lever med det som en ekstra dimension i deres liv, men nogle plages og generes voldsomt af stemmerne. Det er muligt at lære, hvordan man kan mestre stemmerne, så de bliver til at leve med – eller måske helt forsvinder.
Torsdag den 14. maj - Selvmordstanker
6. december 2019
Der har de sidste år været 600 - 700 selvmord i Danmark om året, og der skønnes at være omkring 10.000 selvmordsforsøg årligt i Danmark. Hertil kommer et ukendt antal af mennesker med alvorlige selvmordstanker.
Mandag den 18. maj - Mænd og depression
5. december 2019
Depression er en psykisk sygdom. Den viser sig ved, at man er vedvarende nedtrykt, har nedsat lyst og interesse, nedsat energi og er mere træt end normalt.
Mandag den 18. maj - NATUR & PSYKE: Naturens helbredende kræfter
4. december 2019
Naturen er noget af det hotteste lige nu i erhvervslivet og i sundhedssektoren – fordi naturen er det stærkeste redskab, vi har imod stress og stressrelaterede sygdomme.
Tirsdag den 26. maj - NATUR & PSYKE: Strandtur ved Faaborg
2. december 2019
At opholde og bevæge sig i naturen kan være afstressende og have en positiv indvirkning på den psykiske sundhed.
Torsdag den 28. maj - Jeg bliver 18 om lidt, jeg har en psykisk sygdom. Hvad gør jeg?
1. december 2019
Mange spørgsmål kan melde sig, når man fylder 18 år, bliver myndig og skal stå med ansvaret. Spørgsmålene bliver ikke færre, hvis man samtidig har en psykisk sygdom.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk