Gå til indhold
LÆS OP | REN TEKST | SITEMAP |

PsykInfo - Psykiatrisk InformationscenterTil forsidenPsykiatridage i Vejle
5. september 2019
Psykiatrifonden inviterer nu til efterårets psykiatridage i Vejle den 5. og 6. november. Denne gang handler dagene om dobbeltdiagnoser.
Onsdag den 23. oktober - PTSD
10. juli 2019
For nogle påvirker PTSD arbejdslivet og for andre påvirker det familielivet. Det er ikke unormalt, at PTSD påvirker alle forhold i ens tilværelse. Det kan være særdeles lidelsesfyldt, og derfor er det afgørende, at man søger den rette hjælp eller behandling.
Torsdag den 24. oktober - Personlighedsforstyrrelser og medfølelsesfokuseret terapi
9. juli 2019
Når personlighedsstrukturen er skrøbelig, kan personligheden blive forstyrret, dvs. fungere på en måde, så personens adfærd styres af impulser og følelser frem for fornuft. Når dette står på over lang tid, er der tale om en personlighedsforstyrrelse.
Torsdag den 24. oktober - Når en elev ikke kommer i skole
8. juli 2019
Skolefravær hos børn og unge er et stigende problem. Der er sjældent en simpel forklaring eller årsag til, at en elev ikke kommer i skole. I dag er man heldigvis mere opmærksom på, at årsagerne kan være mere komplekse og varierende.
Torsdag den 31. oktober - Den gode søvn
7. juli 2019
Chefpsykolog Michael Danielsen fortæller om den gode søvn og hvad der sker i kroppen og i psyken, når vi sover. Få en række konkrete redskaber til, hvordan du passer på din søvn - så du kan gå veludhvilet i gang med dagen.
Tirsdag den 5. november - OCD
6. juli 2019
Obsessiv-kompulsiv tilstand (OCD) er en invaliderende lidelse, der er karakteriseret ved tilbagevendende tvangstanker og/eller tvangshandlinger.
Tirsdag den 5. november - Tilbud til patienter og pårørende i psykiatrien
5. juli 2019
Er du patient, tidligere patient eller tæt på et menneske med psykisk sygdom? Så mød op til denne dag, der står særligt markeret omkring tilbud til patienter og pårørende i psykiatrien og få information om de kommunale og regionale tilbud i din kommune.
Tirsdag den 5. november - Funktionelle lidelser hos børn og unge: Når kroppen siger fra
4. juli 2019
Mange børn og unge oplever fysiske symptomer som mavepine, hovedpine, ondt i kroppen eller træthed i deres hverdag. Ofte kan lægerne ikke finde en enkel fysiologisk forklaring på symptomerne. Når denne type symptomer påvirker barnets funktionsniveau og medfører skolefravær og påvirkning af fritidslivet, så kan der være tale om en funktionel lidelse.
Onsdag den 6. november - Informationsmøde mellem Psykiatrien og ungdomsuddannelserne
3. juli 2019
Formålet med informationsmøderne er bl.a. at give deltagerne større kendskab til de konkrete tilbud, der findes i psykiatrien og ikke mindst være med til at understøtte dialogen mellem psykiatrien og ungdomsuddannelserne.
Mandag den 11. november - Bipolar lidelse
2. juli 2019
Mani er en tilstand, hvor man er sygeligt opstemt, har øget hastighed af tanker og tale, overdreven stor selvtillid og er i høj aktivitet. Hvis man har haft flere manier eller mindst en mani og en eller flere depressioner, så kaldes tilstanden bipolar lidelse.
Tirsdag den 12. november - FILM & PSYKE: Vores livs ferie
1. juli 2019
Ella (Helen Mirren) og John (Donald Sutherland) har været sammen i en menneskealder. De har haft en god tilværelse sammen, men nu nærmer enden sig. Ella er dødeligt syg med kræft og John er dement, hvor det kun bliver værre og værre.
Onsdag den 13. november - Selvmordstanker
30. juni 2019
Der har de sidste år været 600 - 700 selvmord i Danmark om året, og der skønnes at være omkring 10.000 selvmordsforsøg årligt i Danmark. Hertil kommer et ukendt antal af mennesker med alvorlige selvmordstanker.
Lån en levende bog
18. juni 2019
"Lån en levende bog" består en gruppe af EN AF OS-ambassadører, som hver repræsenterer en bog. Dette betyder, at man kan låne en levende bog, mennesket fra bogen, og stille alle de spørgsmål, der gerne dukker op, når man sidder og læser en spændende bog.
Første uddannelsesforløb for tidligere patienter vel overstået
5. juni 2019
Det første hold på et helt nyt uddannelsesforløb for tidligere patienter i Psykiatrien i Region Syddanmark har færdiggjort peer-uddannelsen.

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk