Gå til indhold

HeaderLink til Region Syddanmarks hjemmesideLink til forsiden af Psykinfo


Velkommen til PsykInfopilNyhederpilFå en snak om psykisk sygdom på festival

Få en snak om psykisk sygdom på festival

Igen i år indretter PsykInfo ’Farmors stue’ i forbindelse med Jelling Musikfestival. I stuen kan man komme og få en snak om psykisk sundhed.

Der er altid kaffe på kanden, der er småkager, bløde sofaer at hvile sig i og masser smil. Og så er der plads til at tale om noget af det, der ellers ofte betragtes som et tabu, nemlig psykisk sygdom.

I teltet ’Farmors stue’, hvor PsykInfo holder til fredag, lørdag og søndag under Jelling Musikfestival, kan gæsterne komme og blive klogere på, hvad det vil sige at have det psykisk svært. De kan møde unge mennesker, der selv lever med sygdommen til daglig, og de kan fortælle om deres egne oplevelser.

- Selv om det godt kan være alvorlige emner, der bliver talt om, så er stemningen altid rigtig god. Der bliver grinet meget, og folk er glade og i godt humør. For os er det vigtigt at vise, at psykisk sygdom ikke altid behøver at blive forbundet med noget tungt og trist, og at man som ung sagtens kan have et godt og udadvendt liv, selv om man er syg, siger PsykInfos leder Ulla Lindgren.

Det er fjerde år i træk, at PsykInfo laver ’Farmors stue’ på festivalen. Og foreløbig er Jelling Musikfestival den eneste af landets store festivaler, der har sagt ja til at give PsykInfo en plads.

- Vi er rigtig glade for, at vi har mulighed for at komme og være med på festivalen. Det er vigtigt at komme ud og bryde de tabuer, der eksisterer omkring psykisk sygdom, og det gør vi jo kun ved at komme og tale åbent om det. Derfor er det rigtig dejligt, at man i Jelling ikke er bange for at lukke os ind og se os som en naturlig del af festivalmiljøet, siger Ulla Lindgren.

Fakta:
’Farmors stue’ holder til i Arenaen ved festivalindgangen og har åben fredag den 27. maj, lørdag den 28. maj og søndag den 29. maj fra kl. 10-17. Sidste år lagde omkring 100 gæster vejen forbi teltet – hver dag.


 


Siden er sidst opdateret 30-6-2017

Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk