Gå til indhold
PsykInfos navnetræk med Region Syddanmarks logo i røde farver og et foto af en sø ved solopgang.Til forsiden

 


Velkommen til PsykInfopilNyhederpilPsykisk sundhed og mestring hos unge i uddannelse

Psykisk sundhed og mestring hos unge i uddannelse

Regionens ungdomsuddannelser viser stor interesse for projektet: ”Psykisk sundhed og mestring hos unge i uddannelse”. Alene i august måned er der syv uddannelsessteder, der har takket ja til et kursusforløb. Har du lyst til at vide mere kan du gå ind på undervisningssiden www.regiontrivsel.dk  eller kontakte PsykInfo-konsulent Liselene Pedersen på tlf. 99 44 45 46.

Der er også stadig mulighed for at få besøg af en af vores EN AF OS ungeambassadører, der gerne kommer ud og fortæller deres personlige beretning om at være ung og samtidig have psykiske udfordringer. Vores ambassadører gæster gerne uddannelsessteder, afdelinger, jobcentre etc. Kontakt PsykInfo på tlf. 99 44 45 46 for nærmere information.

Tilbuddene er gratis.


Information om Projekt trivsel og psykisk sundhed på ungdomssuddannelserne
Psykiske problemer og mistrivsel kan være medvirkende til, at unge ikke når i mål med deres uddannelse. 29 procent af eleverne på erhvervsuddannelserne og 9 procent af eleverne på de gymnasiale uddannelser dropper ud af uddannelsen inden for det første år. 

Det syddanske regionsråd har derfor i 2013 igangsat et tværgående samarbejde til forebyggelse og håndtering af psykisk mistrivsel på skolerne. En del af indsatsen er et undervisningsprogram, der skal give undervisere og vejledere viden og redskaber til at hjælpe de unge så tidligt i uddannelsesforløbet som muligt og derved mindske frafaldet.

Undervisningsprogrammet er udviklet af Psykiatrien i Region Syddanmark i samarbejde med PsykInfo og Psykiatrifonden. Den forebyggende indsats skal sikre en øget trivsel blandt unge på ungdomsuddannelser og produktionsskoler. Det er planen, at indsatsen skal ramme bredt i hele Region Syddanmark.

 


Siden er sidst opdateret 13-5-2016

PsykInfo | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk | Tilgængelighedserklæring