Gå til indhold
PsykInfos navnetræk med Region Syddanmarks logo i røde farver og et foto af en sø ved solopgang.Til forsiden

 


Velkommen til PsykInfopilNyhederpilIndsats for at styrke unges trivsel fortsætter

Indsats for at styrke unges trivsel fortsætter

Cirka hver fjerde unge, der dropper ud af en ungdomsuddannelse, angiver mistrivsel som årsag. Et 3-årigt regionalt projekt har haft til formål at styrke trivslen på ungdomsuddannelserne. Projektperioden udløber snart, men flere af projektets indsatser fortsætter med PsykInfo som drivkraft.

 

 

Som en del af indsatsen for at styrke de unges trivsel på ungdomsuddannelserne, har regionen i en periode tilbudt gratis kurser til undervisere, vejledere, mentorer og ledere på ungdomsuddannelserne. Et af de uddannelsessteder, der har sagt ja tak, er IBC Aabenraa. Se hvad underviserne har fået ud af det i filmen ovenfor.

Unge, der trives, har lettere ved at gennemføre deres ungdomsuddannelse. Det giver god mening. Men hvordan får man så de unge til rent faktisk at trives? Det har et syddansk projekt haft fokus på de seneste 3 år.

Som en del af projektet, har flere end 1000 undervisere, vejledere, mentorer og ledere på ungdomsuddannelserne de seneste to år været igennem et kursusforløb betalt af regionen. Kurserne har givet dem redskaber til dels at spotte unge, der mistrives, dels at håndtere mistrivslen.

I sidste ende skal det føre til, at de unge bliver mere robuste og bedre til at håndtere deres liv på trods af psykiske og sociale problemer.

Fokus på de unges trivsel fortsætter
Projektet afsluttes i juli 2016. Det er dog besluttet, at nogle af de tiltag, der har været størst efterspørgsel efter, fortsætter i efteråret. Det drejer sig om:

  • Kursus for undervisere om Psykisk sundhed og mestring hos unge i uddannelse
  • Informationsmøder i Psykiatrien for undervisere, vejledere og mentorer fra ungdomsuddannelser, jobcentre og UU-vejledninger.

PsykInfo driver tiltagene videre fra 1. august 2016, og hvis man vil vide mere om de enkelte indsatser – for eksempel, hvordan man melder sig til et undervisningsforløb, kan man kontakte:
PsykInfo-konsulent Liselene Pedersen, telefon 99 44 45 46 eller mail: liselene.pedersen@rsyd.dk

Læs hele nyheden på regionens hjemmeside: https://www.regionsyddanmark.dk/wm484583


Siden er sidst opdateret 24-11-2016

PsykInfo | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk | Tilgængelighedserklæring