Skip til primært indhold

Lån en levende bog

"Lån en levende bog" består af en gruppe af vores EN AF OS-ambassadører, som hver repræsenterer en bog. Dette betyder, at man kan låne en levende bog, mennesket fra bogen, og stille alle de spørgsmål, der gerne dukker op, når man sidder og læser en spændende bog.

Lån en bog og hør en personlig beretning om at leve med en diagnose

Da vi i april 2018 vandt Frivillighedsprisen i Region Syddanmark, blev vi bekræftet i, at det gør en stor forskel at møde mennesket bag diagnosen, at høre deres fortælling, og få nye øjne på, hvad det rent faktisk indebærer at leve med en psykisk sygdom. Derfor har vi valgt at udbyde konceptet: Lån en levende bog.

Ideen bag dette koncept er, at der nu vil være mere end en måde at få besøg af vores EN AF OS-ambassadører på. Formålet er at bygge et foredrag op i samspil med jer, hvor vi vil skabe et endnu større og bredere rum til dialog, da ambassadørernes personlige beretninger nu vil blive fortalt ud fra, hvad I stiller af spørgsmål og søger af viden omkring livet med psykisk sårbarhed.

Her på hjemmesiden kan I gå på opdagelse på vores boghylde, give jer tid til at læse titel og bagside af bogen, og derfra låne de bøger, som I mener passer til lige netop jeres arrangement.

Sammen kan vi bryde tabu og fordomme gennem en respektfuld og anerkendende dialog.

Praktisk information om "Lån en levende bog"

Vores bøger tager ud til jer, der hvor arrangementet skal holdes. Ambassadørerne har erfaring med at holde foredrag for mange forskellige grupper. F.eks. ansatte indenfor kommune og psykiatri, studerende, pårørende og sindslidende m.fl.

I kan låne mellem 2-6 bøger ad gangen, og konceptet kan være bygget op på forskellige måder - f.eks. nedenstående:

Cafeborde

Her sidder man i små grupper sammen med en bog i 20-30 minutter indtil man rykker videre til den næste bog.

Panel

Her sidder bøgerne sammen og efter en kort præsentation af hver enkelt bog kan der stilles spørgsmål.
Målet er at skabe en helt unik mulighed for at træde ind i et rum, hvor i kan være nysgerrige og helt trygge ved at stille de spørgsmål, der fylder indeni, hvad enten du er ansat, studerende, pårørende eller selv psykisk sårbar.

Kontaktoplysninger

Ved spørgsmål og booking kontaktes PsykInfo.

Tilbuddet er gratis. 

PsykInfo Region Syddanmark

Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle


99 44 45 46

Mere information:
Åbningstid:
Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 9:30-14:30
Torsdag kl. 13:30-17:30
OBS: I juli måned er vores telefonrådgivning åben (fysisk fremmøde er ikke mulig).

Har du brug for akut psykiatrisk hjælp henvises til egen læge eller lægevagten.
Læs mere om regionens psykiatriske skadestuer og mulighederne for akut psykiatrisk hjælp i Region Syddanmark via linket.

Hvis du sender en mail til os, så vær opmærksom på, at den ikke må indeholde personfølsomme oplysninger, som f.eks. helbredsoplysninger. Har du brug for det, skal du i stedet skrive til os via Digital Post.

APPFWU01V