Skip til primært indhold

EN AF OS-ambassadører

I forbindelse med den landsdækkende indsats EN AF OS har PsykInfo en række frivillige ambassadører, som fungerer som formidlere for indsatsens tema; ”EN AF OS - væk med tavshed, tvivl og tabu om psykisk sygdom”.

EN AF OS i Region Syddanmark

PsykInfo samarbejder med Landsindsatsen EN AF OS, som har til formål at afstigmatisere psykisk sygdom i Danmark. Målet er at skabe større forståelse for psykisk sygdom i skoler, på arbejdspladser og alle andre steder, hvor hverdagslivet udfolder sig.

Synlighed, inddragelse og nærhed er en vigtig del af EN AF OS-indsatsen. Derfor uddannes EN AF OS-ambassadører landet over, som skal fungere som lokale repræsentanter for indsatsen. I PsykInfo Region Syddanmark har vi en række ambassadører, som via deres indflydelse, position eller faglighed kan skabe synlighed om emnet og tage det op i de kredse, hvor vedkommende kommer, kan skabe kontakter, kan mobilisere andre til at være med i indsatsen, kan sætte emnet til debat eller på dagsordenen, kan afholde et arrangement eller lignende. 

Siden efteråret 2012 har EN AF OS-indsatsen haft særligt fokus på unge, hvor det har været målet at engagere skoler og uddannelsesinstitutioner til at sætte psykisk sygdom på skemaet. Således har skoler og uddannelsesinstitutioner i Region Syddanmark mulighed for at få besøg af en professionel og en ungeambassadør fra indsatsen, der kan tale om det at være unge og leve med psykiske problemer. Ungeambassadørerne har selv oplevet psykisk sygdom og ønsker at hjælpe andre unge ved at dele ud af personlige erfaringer omkring det at være ung og psykisk sårbar. 

Vil du gerne booke en ambassadør eller har du spørgsmål, så kontakt os på telefon 99 44 45 46 eller psykinfo@rsyd.dk.

Vil du gerne være en del af EN AF OS?

Alle kan være med i landsindsatsen EN AF OS – og alle kan være med til at gøre en forskel. Man kan f.eks. være med som frivillig eller ambassadør. Ved at være med i indsatsen kan man være med til at sprede indsatsens budskaber og derved være med til at nedbryde de fordomme og den – ubevidste eller bevidste – diskrimination, der ofte findes omkring psykisk sygdom.

Læs mere hos EN AF OS omkring det at være frivillig (åbner i ny fane)

APPFWU02V