Gå til indhold
PsykInfos navnetræk med Region Syddanmarks logo i røde farver og et foto af en sø ved solopgang.Til forsiden

 


Lån en levende bog

Da vi i april 2018 vandt Frivillighedsprisen i Region Syddanmark, blev vi bekræftet i, at det gør en stor forskel at møde mennesket bag diagnosen, at høre deres fortælling, og få nye øjne på, hvad det rent faktisk indebærer at leve med en psykisk sygdom. Derfor har vi valgt at prøve et nyt koncept: Lån en levende bog

Ideen bag dette koncept er, at der nu vil være mere end en måde at få besøg af vores EN AF OS-ambassadører på. Formålet er at bygge et foredrag op i samspil med jer, hvor vi vil skabe et endnu større og bredere rum til dialog, da ambassadørenes personlige beretninger nu vil blive fortalt ud fra, hvad I stiller af spørgsmål og søger af viden omkring livet med psykisk sårbarhed.

"Lån en levende bog" består af en gruppe af vores ambassadører, som hver repræsenterer en bog. Dette betyder, at man kan låne en levende bog, mennesket fra bogen, og stille alle de spørgsmål, der gerne dukker op, når man sidder og læser en spændende bog.

Her på hjemmesiden kan I gå på opdagelse på vores boghylde, give jer tid til at læse titel og bagside af bogen, og derfra låne de bøger, som I mener passer til lige netop jeres arrangement.
 

Lån en levende bog plakat

Praktisk

Vores bøger tager ud til jer, der hvor arrangementet skal holdes. Vores ambassadører har erfaring med at holde foredrag for mange forskellige grupper. F.eks. ansatte indenfor kommune og psykiatri, studerende, pårørende og sindslidende m.fl.

I kan låne mellem 3-6 bøger ad gangen, og konceptet kan være bygget op på 2 måder:

  • Cafeborde: Her sidder man i små grupper sammen med en bog i 20-30 minutter indtil man rykker videre til den næste bog.
  • Panel: Her sidder bøgerne sammen og efter en kort præsentation af hver enkelt bog kan der stilles spørgsmål.

Målet er at skabe en helt unik mulighed for at træde ind i et rum, hvor i kan være nysgerrige og helt trygge ved at stille de spørgsmål, der fylder indeni, hvad enten du er ansat, studerende, pårørende eller selv psykisk sårbar.

Sammen kan vi bryde tabu og fordomme gennem en respektfuld og anerkendende dialog.

Hent en folder om "Lån en levende bog"

Kontaktoplysninger

Ved spørgsmål og booking kontaktes PsykInfo på telefon 99 44 45 46 eller psykinfo@rsyd.dk

Tilbuddet er gratis. 

 


Baggrund

Landsindsatsen EN AF OS har til formål at afstigmatisere psykisk sygdom. Indsatsen ønsker at øge danskernes viden om psykisk sygdom og mindske den afstand, der fører til stigmatisering, fordomme og social udelukkelse.
PsykInfo har en række EN AF OS-ambassadører, som tager rundt i regionen, og deler ud af deres egne personlige erfaringer med at have psykisk sårbarhed helt tæt ind på livet. De fortæller deres personlige beretning om diagnoser, kontakten med psykiatrien, kommuner, de udfordringer der er i livet, medicin, indlæggelser, deres vej mod recovery, mm.

 


Siden er sidst opdateret 24-3-2020

PsykInfo | Lille Grundet Hulvej 7, bygning N, 7100 Vejle | tlf.: 99 44 45 46 | psykinfo@rsyd.dk | Tilgængelighedserklæring