Skip til primært indhold

Webinar

Fælles for webinarerne er, at temaerne tager afsæt i børn, unge og mental trivsel samt de udfordringer, som såvel børnene, de unge og de professionelle kan opleve, når trivsel bliver til mistrivsel.

PsykInfo's webinarer

I PsykInfo er vi optaget af de tendenser og strømninger, der bevæger sig blandt børn og unge relateret til psykisk sundhed og trivsel. Vi dykker løbende ned i emner i vores webinarer, som henvender sig til fagprofessionelle omkring målgruppen i håb om at skabe rum til forståelse, dialog og læring.

OBS: Webinarerne vises ikke live, men bliver tilgængelige via et link på de to datoer.

Webinar: Digital selvskade

Dato:
Mandag den 10. marts

Program:
I den digitale hverdag er selvskade også flyttet ind på de so ciale medier. De sociale medier kan noget helt særligt for især unge mennesker med psykisk sårbarhed, og selvskadende adfærd på de sociale medier kan se ud på flere forskellige måder.

Sidsel Skovbjerg har siden 2019 været ansat som psykolog hos Foreningen Spiseforstyrrelser & Selvskade, hvor hun bl.a. har samtaleforløb med unge mennesker med selvskade. I oplægget vil hun fortælle om, hvordan selvskade kan se ud, når den flytter ind på de sociale medier, de forskellige former
for digital selvskade, hvordan vi kan forstå funktionen af denne type selvskade, samt hvordan man kan forholde sig til det og tale om det som forælder eller fagperson.

OBS: Alle tilmeldte får på datoen en mail med link til webinaret, som derefter vil være tilgængeligt i 14 dage.

Arrangementet er gratis og tilmelding kan ske online eller via telefon 99 44 45 46.

Klik her og tilmeld dig webinaret

 

Webinar: Skolefravær

Dato:
Tirsdag den 22. april

Program:
Få viden om konsekvenser af bekymrende skolefravær, forskellige forståelser og kategoriseringer af skolefravær med fokus på, hvad der i skolen, hjemmet og hos barnet kan bevirke, at det er svært for barnet at komme i skole.

Professor i klinisk børnepsykologi og sundhedspsykologi Mikael Thastum vil tage udgangspunkt i årsager til fravær, og hvad der karakteriserer et barn med bekymrende skolefravær.

Skolefravær kan ses som et akut symptom, som kræver umiddelbar handling for at undgå, at omfanget og konsekvenserne øges. I webinaret beskrives bl.a. Back2School-indsatsen som et eksempel på en indsats til børn, familier og lærere. Back2School har til formål at etablere et samarbejde med forældrene, barnet og skolen for at hjælpe elever med bekymrende skolefravær tilbage i skolen. Ud fra samtaler tilrettelægges en
specifik indsats for hver enkel fraværssag.

OBS: Alle tilmeldte får på datoen en mail med link til webinaret, som derefter vil være tilgængeligt i 14 dage.

Arrangementet er gratis og tilmelding kan ske online eller via telefon 99 44 45 46.

Klik her og tilmeld dig webinaret

 

APPFWU02V